dimarts, 11 de febrer del 2014

El llenguatge i la sociolingüística

Avanç de parlar sobre el contacte de llengües és necessari saber sobre el que vol dir llenguatge i sociolingüística..
El llenguatge és la capacitat que tenen els humans per a comunicar-se a partir d'un sistema de signes lingüístics. Es poden distingir dos elements dins d'aquest, els elements interns i els externs.
  • Dins dels elements interns trobem l'estructura lingüística. Aquesta fa referència a tot el conjunt de mecanismes interns de funcionament d'una llengua, per tant estudia l'essència de la llengua.
  • Per altra banda estan els elements externs. Dins d'aquests trobem l'ús lingüístic que és el fet mateix d'usar una llengua en la pràctica per comunicar-nos socialment. Llavors podem dir que són les relacions que hi ha entre llengua i societat, a més té un ús social.
La sociolingüística s'encarrega d'estudiar els diferents aspectes de la societat que influeixen en l'ús de la llengua, com les normes culturals i el context en què es desemboliquen els parlants. Es a dir, que analitza la relació entre la societat i el llenguatge. Té en compte el context, el interlocutor, el territori, les varietats lingüístiques, els temes i el registre lingüístic. Una subdisciplina de la sociolingüística es la sociologia del llenguatge que es distingeix en què aquesta última examina la manera en què la llengua influeix en la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada